Zoek een cursusVerfijnen
De cursus start in:

Waar?

Navigatie

Boek & Film | The glass castle

Locatie: Groninger Forum Film + Debat
01-03-18

​In The glass castle zien we Jeannette Walls (Brie Larson) opgroeien in een unieke familie met een kunstenares als moeder (Naomi Watts) en haar excentrieke vader (Woody Harrelson) die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een bewogen nomadenbestaan. Uiteindelijk weten ze zich een voor een te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden ze hun eigen weg. Beïnvloed door haar disfunctionele en alcoholische vader besluit Jeannette met een vurige vastberadenheid om succesvol te worden op haar eigen manier.
 
The glass castle is gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls. De film is gemaakt door Destin Daniel Cretton, die eerder doorbrak met Short term 12.
 
'Een verknipte versie van de Amerikaanse droom'
NRC ★★★★
 
Met inleiding van Harry Peters
Het boek is beter, de film is spannender. Het boek laat ruimte voor mijn verbeelding, de film klopt niet. Waar verhalen zijn, leeft de discussie, zeker als hetzelfde verhaal op geheel verschillende manieren wordt verteld. Daarom wordt elke aflevering van Boek & Film ingeleid door filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival Film by the Sea en gespecialiseerd in film & literatuur.

Regie: Destin Daniel Cretton | VS | 2017 | 152 minuten | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Met: Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi WattsInschrijven is niet meer mogelijk
Prijs: € 9,50
Aantal lessen: 1
Periode:  01-03-18
Adres: Hereplein 73
9711 GD Groningen
Docent:  FilmkrantLive Docent van
Standaard prijs:    € 9.50
Cursuscode:    5.51.1.8


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 01-03-18 14:00 - 17:00

Copyright © Groninger Forum