Zoek een cursusVerfijnen
De cursus start in:

Waar?

Navigatie

Rembrandt en Saskia | Trouwen in de Gouden Eeuw

Locatie: Forum Bibliotheek
19-01-19

Renske Bakker bereid je voor op een tentoonstelling die je gaat zien. Het is leuk om achtergrond informatie te hebben over het onderwerp en om kritisch te leren kijken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je volop van de expositie kunt genieten. Voorpret gegarandeerd!

In 1634 trouwt Rembrandt van Rijn in Friesland met Saskia Uylenburgh, de liefde van zijn leven. Saske, zoals haar Friese doopnaam luidt, is geboren in Leeuwarden en groeit daar ook op. De schilder leert haar in 1633 kennen wanneer Saskia een bezoek brengt aan haar neef Hendrick Uylenburgh in Amsterdam.

Als meest beroemde Friese bruidspaar ooit zijn Rembrandt en Saskia de rode draad in deze tentoonstelling. Hun verhaal is tegelijk het verhaal van het societyhuwelijk in de zeventiende eeuw en doorloopt alle fasen, van hofmakerij tot testament.
De tentoonstelling plaatst het leven van Rembrandt en Saskia in de context van de Gouden Eeuw. Schilderijen en prenten worden gecombineerd met egodocumenten een bijzonder compleet en realistisch beeld van het huwelijk in die tijd. Aan de hand van hun leven en huwelijk ontdek je dat een trouwbelofte van toen weinig verschilt van een trouwbelofte nu.

 

Prijs: € 8,00
Aantal lessen: 1
Periode:  19-01-19
Adres: Oude Boteringestraat 18
9712GH Groningen
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 8.00
Cursuscode:    0.00.0.7


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 19-01-19 13:00 - 15:00

Copyright © Groninger Forum