Zoek een cursusVerfijnen
De cursus start in:

Waar?

Navigatie

De maecenas en de 'verversbaas'

Locatie: Forum Bibliotheek
13-01-18

Er zijn prachtige exposities in diverse musea in ons land. Met de serie voorbereiding museumbezoek bereidt Renske Bakker je inhoudelijk voor op wat je gaat zien. Informatief en leerzaam. Zo kijk je toch weer met andere ogen naar een expositie.


De maecenas en de ‘verversbaas’

Expositie over de nauwe band die bestond tussen Helene Kröller-Müller en de schilder Bart van der Leck. Ze sloot met hem een overeenkomst, die haar het recht gaf op de eerste aankoop van zijn werk. Dit leidde tot een verzameling van 42 schilderijen en zo’n 400 tekeningen. Mevrouw Kröller-Müller was van mening dat Van der Leck in de manier waarop hij de werkelijkheid abstraheerde een interessantere kunstenaar was dan Mondriaan.
'Zonder mecenas Helene Kröller-Müller had De Stijl-icoon Bart van der Leck zich nooit kunnen ontwikkelen als onafhankelijk kunstenaar.' 'De mecenas en de 'verversbaas' is een fascinerende tentoonstelling die ons een uniek kijkje gunt in de keuken van de moderne kunst in Nederland. De bekroning van het De Stijl-jaar'.

Het Kröller-Müller is met topwerken van onder anderen Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld een van de schatkamers van De Stijl. De basis hiervoor werd gelegd door Helene Kröller-MüllerInschrijven is niet meer mogelijk
Prijs: € 7,50
Aantal lessen: 1
Periode:  13-01-18
Adres: Oude Boteringestraat 18
9712GH Groningen
Docent:  Renske Bakker
Standaard prijs:    € 7.50
Cursuscode:    0.00.0.7


Grotere kaart weergeven

Vertrekpunt:

Les Dag Tijd
1 13-01-18 13:00 - 14:30

Copyright © Groninger Forum